تعطیلی مدارس مشهد و خراسان رضوی از فردا تا پنجشنبه (۳ خرداد ۱۴۰۳) حاجی بگلو: مجلس می‌بایست نسبت به توقف یا تمدید شورا‌ها اعلام نظر کند در فراق خادم‌الرضا(ع) | حضور گسترده مردم مشهد در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی در میدان بسیج مشهد + فیلم خدمات‌رسانی رایگان مترو و اتوبوس در روز تشییع پیکر رئیس جمهور در مشهد یکی از معابر اصلی یا میادین شهر مشهد به نام خادم‌الرضا(ع)، «سیدابراهیم رئیسی» نام‌گذاری می‌شود مشهدی‌ها در فراق خادم‌الرضا (ع) و یارانش گردهم می‌آیند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشهد سوگوار خادم الرضا (ع) شد + عکس اعمال قانون ۱۳۳۱ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۲ نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) جشن بزرگ امام رضایی‌ها در مشهد لغو شد (۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) شهروند خبرنگار | گلایه برخی شهروندان از سرویس دهی خطوط اتوبوسرانی در محله رسالت مشهد + پاسخ تسلیت شورای اسلامی شهر مشهد در پی شهادت رئیس جمهور و هیات همراه تسلیت شهردار مشهد در پی شهادت رئیس جمهور و هیات همراه سرویس‌دهی متروی مشهد تا ساعت ۲ بامداد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) عملیات امدادونجات آتش‌نشانی مشهد در پی سیلاب روز گذشته | تماس با ۱۲۵ در شنبه پرحادثه مشهد رکورد زد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازدید میدانی معاون‌اول رئیس‌جمهور از مناطق سیل‌زده مشهد | قدردانی از حضور شبانه‌روزی و خدمت‌رسانی دستگاه‌های دولتی، امدادی و جهادی هوای کلانشهر مشهد امروز «پاک» است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) تمامی معابر شهری مشهد باز است (۳٠ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم پیامد‌های بارندگی بی‌سابقه مشهد در روز شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشهد بوی میوه می‌دهد خانه فردوسی کجاست؟ | درباره یک خانه تاریخی در روستای پاژ
سرخط خبرها

تبدیل منشور حقوق شهرنشینی به یک فرهنگ

  • کد خبر: ۳۸۶۷۶
  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
تبدیل منشور حقوق شهرنشینی به یک فرهنگ
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد گفت: هنر منشور حقوق شهرنشینی این است که تمامی مباحث مرتبط با حقوق و مسئولیت‌های شهروندان و مدیریت شهری را به صورت شفاف و خلاصه گردآوری کرده است.
بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ از حیث قانون گذاری و تصویب لوایح و طرح‌های شهری، پنجمین دوره شورای شهر مشهد یکی از پویاترین دوره‌های پارلمانی این شهر به حساب می‌آید. تمایزی که نه فقط در تعداد مصوبات، بلکه در ماهیت و رویکردی نهفته است که تفکر راهبردی اعضای این دوره را به نمایش می‌گذارد. تدوین مانیفستی اثرگذار به نام منشور حقوق شهرنشینی و ایجاد گفتمان‌هایی همچون شهر همگان، شهر دوستدار کودک، شهر بدون معتاد و شهر دوستدار معلولان در زمره همین اقدامات دوراندیشانه دوره پنجم است که در گذشته حتی در حوزه‌های خرد نیز درباره آن‌ها بحث گسترده‌ای به عمل نمی‌آمد.
این مبانی، رهاورد عملکرد سه ساله کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد است که در رأس آن فردی حقوق دان و متخصص به قوانین بالادستی و شهری قرار دارد. فرصت را غنیمت دانستیم تا با سید‌محسن حسینی‌پویا درباره منشور حقوق شهرنشینی گپ و گفتی داشته باشیم.
وی صحبت هایش را با عملکرد منشور حقوق شهرنشینی آغاز کرد و این طرح را یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین طرح‌های شورای شهر مشهد دانست.

هنرمندی یک منشور

به عقیده حسینی پویا منشور حقوق شهرنشینی باید تغییر رویکرد و رفتار داشته باشد و به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی با بیان اینکه منشور حقوق شهرنشینی به خودی خود دارای حرف تازه‌ای نیست، گفت: هنر این منشور این است که تمامی مباحث مرتبط با حقوق و مسئولیت‌های شهروندان و مدیریت شهری را به صورت شفاف و خلاصه گردآوری کرده است تا مسیری برای یک زندگی شهری مسالمت آمیز باشد.

منشور در روزگار آیندگان ادامه خواهد یافت

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر که درباره آینده این طرح در ادوار بعدی شورا هیچ گونه نگرانی ندارد، ادامه داد: آیندگان مجبورند این راه را ادامه دهند؛ زیرا در منشور حقوق شهرنشینی هیچ چیزی فراتر از فطرت انسان گفته نشده و تماما از قوانین و حقوق بالادستی در حوزه شهر و شهرنشینی یاد شده است. با توجه به گستردگی رسانه‌های امروز نیز این دلگرمی وجود دارد که موضوع حقوق شهرنشینی به عنوان یک مطالبه گسترده از سوی خود شهروندان از مدیریت‌های شهری هر دوره طلب شود.

ارتباط خوب شورا با هیئت تطبیق

وی همچنین از ارتباط خوب شورای شهر مشهد، به ویژه کمیسیون حقوقی این دوره پارلمان شهری، با هیئت تطبیق مصوبات فرمانداری مشهد سخن گفت و اضافه کرد: ما در شورا در وهله اول به دنبال این هستیم که مصوباتمان با قوانین و مقررات بالادستی کشور هم راستا و مطابق باشد.

حسینی پویا گفت: با این حال در برخی موارد برخی از مصوبات برگشت داده می‌شود که پس از بررسی متوجه می‌شویم ایراد وارده صحیح است، یا در برخی مواقع ما با استدلال‌هایی که داریم اعضای این هیئت را مجاب به تأیید می‌کنیم. در برخی موارد نیز ۲ طرف روی حرف خود می‌ایستند که نهایتا موضوع در هیئت حل اختلاف استانداری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، اما در مجموع هر ۲ طرف زبان مشترک قانون را می‌دانند و در مسیر قانون حرکت می‌کنند.
وی بیان کرد: براساس گفته اعضای هیئت تطبیق مصوبات شورای شهر مشهد به نسبت دیگرشورا‌ها با فاصله بسیار زیادی جلوتر است و این موضوع حکایت از فرایند قانونی شورا دارد.

توجه به حقوق مکتسبه

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر مشهد به حقوق مکتسبه بافت پیرامونی حرم امام رضا (ع) و حاشیه‌های اخیرا به وجودآمده نیز اشاره کرد و گفت: معتقدیم که طرح قدیم یا همان طرح طاش، مشکلات زیادی را به همراه داشته است و به همین خاطر از زمان روی کار آمدن شورای پنجم اساس کار خود را بر جلوگیری از مداخلات گذاشتیم و به سمت فعال شدن محرک‌های توسعه مثل باغ راه‌ها و معابر حرکت کردیم.

وی تصریح کرد:، اما از طرف دیگر معتقدیم که حقوق مکتسبه مردم و اهالی این بافت نیز باید رعایت شود؛ زیرا در قانون آمده است که در هر طرح جدیدی باید به حقوق مکتسبه آن توجه شود. همچنین یکی از خواسته‌های قانونی ما بررسی این فرایند در استان است که در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته ایم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->